Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис в четвъртък увери в подкрепата си

...
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис в четвъртък увери в подкрепата си
Коментари Харесай

Зеленски се срещна с Камала Харис, представи своя план за мир

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис в четвъртък увери в поддръжката си за Украйна. Като намек към Доналд Тръмп, нейния противник на изборите в Съединени американски щати, тя сподели, че тези, които желаят Украйна да замени земя за мир с Русия, поддържат " предложенията за капитулация ", оповестява " Ройтерс ". Тя не загатна Тръмп по име. 
Прочетете още
Зеленски представи своя „ План за победа “ пред американския си сътрудник Джо Байдън в Белия дом.
 
Харис беседва с украинския президент Володимир Зеленски в Белия дом, ден след като Тръмп го атакува, че не е сключил договорка с Русия, която съгласно Тръмп може да постави завършек на войната.

Вицепрезидентът сподели, че ще работи, с цел да подсигурява, че Украйна ще надделее във войната, която към този момент е трета година, и ще реализира обективен мир. 

По-късно Тръмп сподели, че ще се срещне със Зеленски в петък сутринта в Тръмп Тауър в Ню Йорк. Докато Тръмп и Зеленски разговаряха по телефона през юли, те не са се срещали персонално от края на президентския мандат на Тръмп през 2021 година

Тя сподели, че " има някои " в Съединените щати, които биха принудили Украйна да се откаже от огромни елементи от територията си и да изостави връзките си в региона на сигурността с други народи.

" Тези оферти са същите като тези на съветския президент Владимир Путин и дано бъдем ясни, те не са оферти за мир. Вместо това те са оферти за капитулация, което е рисково и недопустимо ", сподели тя.

Тръмп сподели, че помощта на САЩ за Украйна е загуба на пари и отхвърли да каже дали желае Украйна да завоюва.

Тази седмица Тръмп сподели, че Съединени американски щати дават " милиарди долари на човек, който отхвърля да подписа договорка: Зеленски " и добави: " Нямаше договорка, която той би могъл да подписа и която да не е по-добра от обстановката, която имате сега. Имате страна, която е заличена.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР